Jelenlegi hely

Adatvédelmi tisztviselő képzés

A BDO Akadémia tisztelettel meghívja Önt

Adatvédelmi tisztviselő

című képzésére,
mely a BDO Magyarország előadótermében
kerül megrendezésre.

Időpont: 2017. december 4-5.
9:00-17:00

A KÉPZÉS CÉLJA

Az új európai uniós általános adatvédelmi rendelet széles körben teszi kötelezővé az adatvédelmi felelős kinevezését közintézményeknél és vállalatoknál egyaránt. Adatvédelmi tisztviselő minden adatkezelőnél szükséges lesz, ahol nagy mennyiségű adat kezelése történik. Ebbe a körbe tartoznak a nagy ügyfélszámmal rendelkező adatkezelők, a biztonsági kamerarendszert üzemeltetők, továbbá azok is, akik nagyszámú e-mail címmel építenek marketing adatbázist.

Képzésünk során nemcsak a magyar adatvédelmi jog elméletét és gyakorlatát ismerhetik meg a résztvevők, hanem az európai adatvédelmi jog alapjait is, a 2018-tól kötelezően alkalmazandó változásokra és az adatvédelmi tisztviselők teendőire fókuszálva.

TEMATIKA

1. nap: ÁLTALÁNOS ELMÉLETI ALAPOK

 • I. Az adatvédelem alkotmányos alapjai
 • II. Alapfogalmak - A jogszerű adatkezelés feltételei
 • III. Az adatkezelés jogalapjai és alapelvei
 • IV. Jogérvényesítés
 • V. NAIH
 • VI. Adatkezeléssel összefüggő bűncselekmények – Büntetőjogi tényállások

2. nap: GYAKORLATI MEGKÖZELÍTÉS

Ágazati adatkezelések

 • Munkahelyi ellenőrzés, HR adatkezelése
 • Elektronikus megfigyelés szabályai
 • Hírlevél, Direktmarketing

Információszabadság

 • Elméleti alapok
 • Alkotmányos alapok, AB határozatok
 • Fogalmak
 • Közzététel, megismerhetőség
 • Jogesetek

ELŐADÓ

DR. AMIGYA ANDREA
Belső adatvédelmi felelős, GDPR Tanácsadó, Adatbiztonsági és adatvédelmi szakjogász

Andrea alapvetően 2009 óta foglalkozik kimondottan a személyes adatok védelmével és a közérdekű adatok nyilvánosságával.
Szakmai pályája elején a közszolgálatban a közérdekű adatokkal kapcsolatos feladatok ellátását végezte, majd a személyes adatok védelmének területén a munkahelyi  adatkezelések területével folytatta.
Számos közigazgatási és üzleti szférában működő gazdasági társaság adtavédelmi megfeleltetésében vett részt, nagy informatikai bevezetések adatvédelmi szempontú támogatását segítette. Jelenleg belső adatvédelmi felelős egy magyar pénzintézetnél.
Eddigi szakmai életében több előadást/bemutatót is tartott, amelyek eddig meghívás alapján ún. in-house képzések és oktatások voltak. 2017-ben a NAIH adatvédelmi szakjogász képzésére már előadóként meghívást kapott. Rendszeres résztvevője a Dataprotection.eu konferenciáinak, vendég előadó az L-tender DPO képzésén is.
Tanácsadóként számos hazai vállalkozás adatvédelmi megfeleltetésén dolgozott, és számos hazai gazdasági társaság GDPR tanácsadója a felkészülési időszakban.

 

Részletes adatok
Időpont: 
2017. december 4., hétfő 09:00 - 17:00
Záró időpont: 
2017. december 5., kedd 09:00 - 17:00
Előadó: 
Dr. Amigya Andrea, Dr. Laki Lajos
Helyszín: 
BDO Magyarország konferencia terme
1103 Budapest, Kőér u. 2/a.
Jelentkezés:
Kérjük, hogy részvételi szándékát legkésőbb 2017. november 29-ig jelezze.
Érdeklődés esetén kérjük, írjon a kepzes@bdo.hu e-mail címre, vagy hívja Demus Péter munkatársunkat a +36 1 / 235-3010 telefonszámon!
Várjuk szeretettel!
Részvételi díj: 
79.900 Ft + ÁFA, mely magában foglalja az oktatást, valamint a tananyagot. A kétnapos catering díja külön tételként kerül kiszámlázásra.

Ügyfeleink mondták

Nagyon tetszett, hogy kis létszámban zajlott a képzés, ami így sokkal személyesebb hangvételű volt. Az oktató óriási szaktudással rendelkezik. Ritkán látni olyan képzést ahol ekkora szaktekintély ad elő.
Széles Mihály – Fressnapf – Hungária Kft.