IFRS Manager | BDO Akadémia

IFRS Manager

A BDO Akadémia tisztelettel meghívja Önt

IFRS Manager

szakmai képzésére,
amely a BDO Magyarország előadótermében
kerül megrendezésre.

 

Ajánló

Az IFRS rendszerét nemcsak nagy-, illetve multinacionális vállalatoknak érdemes figyelemmel kísérniük, hanem a kis- és középvállalatok számviteli szakembereinek is.

Az IFRS Manager Képzés az elméleti ismeretek elmélyítésére és a gyakorlat megszerzésére megoldás, különösen azon szakemberek számára, akiknek a jelentések elkészítésében, és a kimutatások összeállításában van szerepe. A képzés kis létszámú csoportokban zajlik, különös hangsúlyt fektetve a gyakorlatra és a szakmai kérdések interaktív megvitatására.

 

Tematika

I. modul: IFRS elmélet 

  • Nemzetközi számviteli elvek alkalmazásának szükségessége
  • IAS/IFRS fogalmi rendszere, alapjai
  • IFRS standardok részletes bemutatása - beszámoló összeállításához kapcsolódó standardok
  • Az IFRS standardok részletes bemutatása - mérleghez kapcsolódó standardok
  • Az IFRS standardok részletes bemutatása - mérleghez/eredmény kimutatáshoz kapcsolódó standardok

II. modul: IFRS gyakorlat 

2 napos gyakorlati program nemzetközi számvitel témában Excel-ben laptoppal. A modul során egy magyar vállalat magyar számviteli törvény szerinti beszámolóját forgatjuk át az IFRS szabályok szerint két egymást követő év viszonylatában. Ennek keretében szinte az összes standard áttekintésre kerül, valamint a módosítások kialakítása, feldolgozása és jelentésbe való foglalása is elsajátítható.
A modul egy teljes IFRS beszámoló elkészítésével zárul, melynek keretében elkészül a beszámoló összes eleme forintban és devizában (az IFRS átváltási szabályokkal).

A képzés elvégzésével 8 kamarai kreditpont szerezhető.

Oktató

DR. RÓZSA ILDIKÓ
okleveles könyvvizsgáló, ACCA
Rózsa Ildikó több nemzetközi vállalat egykori gazdasági igazgatójaként és egyetemi oktatóként kiemelkedő tapasztalattal rendelkezik multinacionális társaságok tanácsadói IFRS és US GAAP szakmai támogatásában és áttérési projektek vezetésében. Ildikó az ACCA tagja, széleskörű szakmai tapasztalattal rendelkezik, emellett a Budapesti Műszaki Egyetem Gazdálkodástudományi Karának egyetemi adjunktusa. 2013-ban Phd fokozatot szerzett, kutatási témája az IFRS és a US GAAP szabályok különbségeinek területe.

 

További információ

Demus Péter

Demus Péter
peter.demus@bdo.hu

Business Development Manager


Érdeklődés esetén kérjük, írjon a kepzes@bdo.hu e-mail címre!