BDO Akadémia Blog | BDO Akadémia

Mégis melyik soft skill képzést válasszam?

 

A posztban összeállítottam egy ajánlót a különböző soft skill képzésekre, mely segít eligazodni, hogy mely szituációra, mely soft skill képzést érdemes választani. Ajánlom informatikusokak is :)!

Ne felejtsük el,

ahhoz, hogy a jó szakember valóban hatékony is legyen, szüksége van soft skillekre is. Ezen képességek is fejleszthetőek szakképzett tréner segítségével!

Vizsgapapír vs gyakorlati képzés a tesztelésben

Az IT tesztelési területen számos képzésre jelentkezhetünk, bőségesnek tűnik a választék. Kézenfekvőnek tűnik, hogy  nemzetközi minősítést biztosító tréningre menjünk el, mert az jól mutat a CV-ben. A vizsgák megszerzését a vállalatok, recruiterek is ösztönzik, a vizsgával rendelkező jelölteket részesítik előnyben (ami nem egyenlő a jó szakemberrel). Vajon ez kell a jó szakemberképzéshez?

Mi kell a szakembernek, hogy hasznos munkatárs legyen?

Találkoztál már azzal, hogy gyakorlattal és jó szakmai tudással rendelkező szakember mégsem a legjobb munkaerő? Jó magam sokszor tapasztaltam, hogy a kisebb tudással rendelkező, de proaktív, jó kommunikáló munkatárs hatékonyabban tud dolgozni, mint akár a sok éves szakmai múlttal rendelkező, de visszahúzódóbb kolléga.

Ajánló - 2018 őszi képzéseink

Közeledik az őszi képzési időszak, már mi is nagyon készülünk rá. Újragondoltuk az Akadémia stratégiáját is, hogy a legjobbat tudjuk nyújtani. Beépítettük működésünkbe a  folyamatos megújulást. Az őszi képzési eseményeink közé beillesztettünk aktuális és kiemelten fontos témákat és új témákkal is bővítjük a palettánkat. 

Rövid ajánló és ízelítő az őszi kínálatunkból.

képzés, naptár, 2018

HR-IT szótár - legújabb digitális technológiák - chatbot

Az IT-val szoros kapcsolatban levő HR-eseknek (és remélem másoknak is)  szeretnék segíteni azzal, hogy néhány gyakran használt, de nehezebben érthető szakszó jelentését egyszerűen, közérthetően megmagyarázom. Ebben több HR-s kolléga is segítségemre van, előre is köszönöm a támogatásukat.

digitális transzformáció, chatbot, IT, HR szótár

Új szabályozások, amikre készülhetünk (portfolio.hu cikk)

A Portfolio.hu cikke néhány új szabályozásról a pénzügyi szférában:

  • GDPR: közös európai adatvédelmi rendelet
  • IFRS9: új pénzügyi számviteli standardok bevezetése
  • MiFID2-MiFIR: befektetési szolgáltatások szabályozása
  • AMLD 4-5: a pénzmosás megelőzéshez kapcsolódó európai direktíva
  • CRD5-CRR2, Bázel III-IV: a tőkemegfelelés és kockázatkezelés szabályozása
  • PSD2: fizetési szolgáltatásokat szabályozása
  • ISP, Azonnali fizetés: átutalások 5 másodpercen belüli végrehajtásának szabályozása
szabályozás, portfolio, pénzügy, MIFID, GDPR, IFRS9, PSD2,AMLD, CRD5, ISP