Pályakezdőt vagy pályaváltót? | BDO Akadémia
training, Képzés, pályaváltó, átképzés, motiváció

Pályakezdőt vagy pályaváltót?

Az IT piac keresi a szakember utánpótlás lehetőségeit. Értelemszerűnek tűnik, hogy az IT végzettségű pályakezdő fiatalok megszerzése az egyik megoldás a cégek számára. A felsőfokú IT képzésekben résztvevőket már az egyetemi tanulmányaik  2-3. évében "levadásszák", nagy a tülekedés értük.

 

Pályakezdők és a kihívások

Gyakornoki programot, érdekes munkát ígérnek a cégek. Egy IT vezetőnek biztonságot ad, hogy IT szakképzésben részesülő munkatársat szerez. Igen ám, de ezek a pályakezdő fiatalok jellemzően magas bérigénnyel, extra egyedi elvárásokkal (pl. délután kezdődik a munkaidő…) állnak elő és a megtartásuk is nehéz. Könnyen váltanak, ha több pénzt kapnak, vagy akár ha izgalmasabb projektben vehetnek részt.

 

A pályaváltók mire alkalmasak?

Szerintem érdemes körülnézni, hogy a pályaváltók hogyan vonhatóak be az utánpótlás nevelésébe! Munkatársaim már többször ajánlottak pályaváltókat IT szakembernek. Sokan szeretnének elhelyezkedni az IT szakmában, várják, hogy lehetőséget kapjanak a betanulásra, de sokszor ezt nem kapják meg. Nekem is nehéz volt a korábbi beidegződésből kilépnem. Azt gondoltam, hogy az igazi szakemberek az IT felsőfokú képzésből jöhetnek csak. Némi hezitálás után kollégáimmal beindítottunk egy átképző programot, melyben pályaváltóknak szerveztünk képzést, hogy szoftvertesztelői karrierbe kezdhessenek.

 

Meglepő eredmények

Az átképzések eredménye számomra is meglepő volt. A mai napig  szerencsém van nyomon követni néhány pályaváltó szakmai karrierjét és jó néhány kiemelkedő teljesítménnyel találkoztam:

  • Műszerészből 2 év alatt elismert tesztautomatizáló munkatárs lett. Egy nagy banknál talált megbecsült állást.
  • Vendéglátósból 2 év alatt IT programvezető lett egy IT fejlesztésekben világszinten élenjáró cégnél.
  • Áruházi árufeltöltőből 3 év alatt keresett tesztelési szakember lett.
  • Fordítóból 2 év alatt tesztautomatizáló szakértő vált, akit az egyik multi vadászott le egy másik multitól.

 

A fenti példák nem kiemelkedőek, hanem egy jól látható mintába illeszkednek bele. A pályaváltók motivációja nagy, mert hiszen a váltás adhatja meg az életminőségének javítását. Sokszor meg kell küzdeniük azzal, hogy nem kapnak lehetőséget  a bizonyításra, így számukra nehezített pálya. A tapasztalataim alapján 8-10 emberből 5-6 biztosan kiemelkedő szakember lesz, jellemzően 20% morzsolódik le.

 

A jövő az átképzésben

Több érv is szól az átképzés mellett, amiért véleményem szerint ezen programok adhatják a jövő IT szakembereinek egy jelentős részét:

  • Magas motiváció

Nagy akarat kell ahhoz, hogy valaki szinte a nulláról újraépítkezzen, hogy elérjen valamit!

  • Hűséges

Megfigyelhető, hogy pályaváltók hűségesebbek, mert esélyt kaptak egy új karrierre, ezért hálásak. A pályaváltókkal várhatóan kisebb a fluktuáció.

  • Kedvezőbb

A pályakezdők bére még az oktatással együtt is jóval alacsonyabb, mint a szakirányú felsőfokú végzettséggel rendelkezőké. Persze cél, hogy ők is érjenek el jó bérezést, de a bérek emelése jobban köthető a szakmai fejlődésükhöz, ami egyben további ösztönzőt jelent.

 

A különböző IT szakmában különböző a képzési, illetve a betanulási idő. Ezt mindenképp figyelembe kell venni. Vannak olyan "bevezető" IT munkakörök, ahol viszonylag gyorsan megtörténhet az átképzés mint például a manuális tesztelés. Ez később jó alapot teremthet más IT munkakörök betanulására.

 

Átképzéssel a magasabb profitért

Azt gondolom, hogy a cégek érdeke, hogy mihamarabb kiaknázzák az átképzésekben rejlő lehetőségeket, különben a drága és nem feltétlenül megbízhatóbb kollégák megszerzésével és megtartásával megy el a profitja.  Ami szükséges a sikeres átképzéshez:

  • Az átképzés tartalmazzon mentoringot!
  • A pályaváltó számára fontos a motiváció, hogy kapjon átlátható karriertervet (mely a jövőbeni képzését is tartalmazza)
  • … és ami talán a legfontosabb: a befogadó cég legyen felkészült a befogadásra, a más környezetből jött kolléga integrációjára! Erre tudatossan kell készülni.